27 Şubat 2017 Pazartesi

En İyi Lazer Epilasyon Aleti Hangisi




Lazer epilasyon teknolojisi hızla gelişmeye devam ederken yeni teknikler ve lazer türleri de devreye giriyor. Lazer epilasyonda yüzde 100 kalıcı çözüm sunulamasa da kıl köklerine, tüylerinizin rengine ve ten renginize göre alacağınız sonuçlar değişiklik gösterebiliyor. Bu sürece başlamadan önce kesin karar vermeden bir çok inceleme yaparız. "En iyi lazer epilasyon aleti hangisidir. Ne tür bir kliniğe gitmeliyim. Kendi tüy yapıma ve ten rengime göre benim için en iyi lazer epilasyon aleti hangisi olacaktır?" gibi bir çok araştırma yaparız.
Tüm klinikler ya da güzellik merkezleri kendi kullandıkları aletin en iyi lazer epilasyon aleti olduğunu ifade eder. Hatta gireceğiniz bir çok forumlarda sahte kullanıcı isimleri ile kendi cihazlarından övgü ile söz ederler. Çeşitli kadın bloglarınla ücretli makaleler ile yanıltıcı ve reklam içerikli yorumlar yapılmasını sağlarlar. Ben sizin için gerçek kullanıcı deneyimlerine dayanarak diode lazer, alexandrite lazer hatta ipl lazer i karşılaştıracağım. En iyi lazer epilasyon aletine siz karar vereceksiniz. Kıl yapısı ve rengine göre farklı cihazların etkisi maksimum seviyeye çıkacaktır. Hatta lazer epilasyona devam ettiğiniz süre içerisinde belirli bir yol kat ettikten sonra farklı cihaz kullanmanız gerekebilir.




diode lazer, alexandrite lazer
En iyi lazer epilasyon aleti

Öncelikle gitmiş olduğunuz klinikte en az 2 farklı lazer epilasyon cihazı olmalı. Süreciniz içerisinde kıl yapınızdaki değişikliklerden sonra cihazlar arasında geçiş olanağınız olmalıdır. Eğer yazın güneşe maruz kalıyorsanız kesinlikle lazer epilasyon işlemine girmemeniz gerekmektedir. Sadece diode lazer ile bronz tene de lazer epilasyon işlemi yapılabiliyor ancak bu sadece cildinizde yanık olmamasını sağlar. Özelikle bronzken kesinlikle alexandrite lazer cihazını kullanmamanız gerekiyor. Aksi halde teninizde yanıklar ve yanık lekeleri meydana gelir. Yani ilk dikkat etmemiz gereken şey bronzken lazer işlemine girmemeli ya da lazer epilasyondan sonra güneşlenmemelisiniz. Dolayısıyla yaz aylarını tercih etmemeniz daha doğru olacaktır. Eğer yaz aylarında işlem görmek zorunda kalırsanız muhakkak diode lazer cihazını tercih etmelisiniz. 

Gitmiş olduğunuz kliniklerde gerçekten uzmanlar olmalı, cilt ve kıl yapınızı inceleyerek size en iyi lazer epilasyon aletini önerebilecek yetkinlikte olmalıdır. Yanlış cihazla işlem görmek seans süresini haddinden fazla uzatacaktır. Kısaca IPL Lazer cihazından da bahsedecek olursam ki hala kullanan var mı bilmiyorum. Bu cihaz da tüyler için kesin çözüm değil sadece daha geç çıkmalarını sağlayan bir cihazdı. 

Diode Lazer ve Alexandrite Lazer cihazlarına dönecek olursak, benim için Alexandrite Lazer daha etkili oldu. Aslında bölgese etkisi fazlaydı. Net olarak söyleyebilirim ki eğer teniniz beyaz ya da bronz ise ve tüyleriniz siyah değilse, sarıya daha yakın ve çok ince yapılı tüylere sahipseniz kullanmanız gereken en iyi lazer epilasyon aleti, diode lazerdir. Eğer tam aksine teniniz beyaz tüyleriniz siyah ve daha kalın yapılıysa kullanmanız gereken en iyi lazer epilasyon aleti Alexandrite lazer olacaktır. Tekrar altını çizmek isterim ki eğer bronzlaşmış bir tene sahipseniz kesinlikle bu cihaz ile lazere girmeyin. Bronzluğunuzun geçmesini bekleyin. 

Kendi üzerimden örneklendirirsem daha anlaşılır olabileceğini düşünüyorum. Mesela ben beyaz tenli ve özellikle bazı bölegelerde daha kalın ve siyah tüylere sahiptim. Öncelikle bu tüyler sararıp yapıları incelene kadar yaklaşık 8-10 seans Alexandrite lazer ile işlem gördüm. Sonrasında ise Diode lazere geçtim böylece tüylerin her aşamasına ayrı ayrı etki eden farklı cihazlarla kesin çözümü elde ettim. 

Lazer epilasyon ile 4-5 seansta sonuç alabilmek mucize olması demektir. Dolayısıyla paket alırken 8-10 seans paket alıp nasılsa o zamana kadar bitmiş olur diye pazarlamalarına aldanmayın. Kişiden kişiye değişiklik gösterebilir kimisi 6 seansta tüm tüylerinden kurtulurken kimisi 20 seansta anca kurtuluyor. Bunun dışında kliniğin temizliği çok çok önemli bunu söylememe gerek yok sanırım. Özellikle Alexandrite Lazer cihazı kullanılıyorsa kendi başlığınızı alabiliyorsunuz. 20-30 Tl vererek muhakkak kendi lazer başlığınızı edinin. Acı kısmına gelince Diode lazerde ben hiç acı hissetmiyorum, Alexandrite Lazer ise sadece genital bölgede acı hissettiriyor o da dayanılamayacak gibi değil tabii ki. Kısacası ağda acısına dayanan insanlar için lazer acısı devede kulak kalır :) 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder