4 Nisan 2017 Salı

Mor Patates "Ube" Nasıl Tüketilir?

Sağlıklı Beslenmede Yeni Trend Mor Patates





Mor sebzeler
Mor Patates
Son zamanların sağlıklı beslenme trendleri başında Mor Patates geliyor. Diğer tabiri ile tatlı patates birkaç aydır oldukça revaçta ve internet üzerinde en çok aranan besinler arasına girmekte. Ülkemizde sınırlı sayıda yerde yetişen bu patates çeşidinin besin değeri ve faydaları çok yüksek. Antioksidan özelliği ile sağlık açısından birçok rahatsızlığa iyi geldiği söyleniyor. Çeşitli Mor Sebzeler ile alakalı detayları Parizyen'de bulabilirsiniz. Bu yazıyı ve diğer Mor gıdaların faydalarını muhakkak okumanızı tavsiye ederim. 

Ana vatanı Güney Amerika olan Mor Patates nam-ı diğer "Ube" ya da "Vitelotte" oldukça pahalı bir sebze. Peki bu tatlı patatesi nasıl tüketebiliriz? Öncelikle bildiğimiz patatesten farklı olarak sebzenin filizleri, yaprakları yanilebiliyor ve zehirlenmeye yol açmıyor. Bunun dışnda en olağan yeme şekli haşlama çünkü haşlanarak tüketildiğinde besin değerleri kaybolmuyor, vitaminler ölmüyor. Bunun dışında tatlısından, salatasına, garnitürüne, çorba ve ana yemek türlerine kadar bir çok tarif içeren yemek çeşitleri bulunuyor. 

Mor Patates C, A ve B6 vitaminlerini fazlasıyla içermekte ayrıca şeker hastalarına, kanser hastalarına çok faydalı olup bağışıklık sistemini güçlendirme etkisine sahiptir. Cildinizdeki sorunları tedavi eder, sindirim sisteminizi düzenler.  Devamı için parizyen.org u ziyaret edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder