Sağlıklı Beslenmede Yeni Trend Mor Patates
Mor Patates |
Ana vatanı Güney Amerika olan Mor Patates nam-ı diğer "Ube" ya da "Vitelotte" oldukça pahalı bir sebze. Peki bu tatlı patatesi nasıl tüketebiliriz? Öncelikle bildiğimiz patatesten farklı olarak sebzenin filizleri, yaprakları yanilebiliyor ve zehirlenmeye yol açmıyor. Bunun dışnda en olağan yeme şekli haşlama çünkü haşlanarak tüketildiğinde besin değerleri kaybolmuyor, vitaminler ölmüyor. Bunun dışında tatlısından, salatasına, garnitürüne, çorba ve ana yemek türlerine kadar bir çok tarif içeren yemek çeşitleri bulunuyor.
Mor Patates C, A ve B6 vitaminlerini fazlasıyla içermekte ayrıca şeker hastalarına, kanser hastalarına çok faydalı olup bağışıklık sistemini güçlendirme etkisine sahiptir. Cildinizdeki sorunları tedavi eder, sindirim sisteminizi düzenler. Devamı için parizyen.org u ziyaret edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder