9 Mart 2017 Perşembe

Çocuklarda İnternet Kullanımı Zararlı mı?


Çocuklar İçin Doğru İnternet Kullanımı


İçinde bulunduğumuz dijital çağda ailelerin en büyük sorunlarından birisi çocukları için internetin doğru kullanımını nasıl faydalı hale getirebilecekleri. Peki çocuklarda internet kullanımı zararlı mı? Bu konuda özellikle annelere birkaç tavsiyede bulunmak istedim. 

Öncelikle çocuklarınızı internetten tümüyle alıkoymanız asla doğru bir yol değil. Onlar da içinde bulundukları çağa ayak uydurmak zorundalar. Kaldı ki bizim çocukluğumuzda olduğu gibi ödevlerimiz için kütüphaneleri kullanmak artık sanıldığından çok daha zor ve zaman kaybı. Dolayısıyla çocuklar için internet en kötü ihtimalle ödev yapabilecekleri kaynak anlamına geliyor.

İnternet ortamında kişi kim olmak istiyorsa kendini oymuş gibi gösterme lüksüne sahip. Dolayısıyla çocuklarda internet kullanımı bitirmek yerine kısıtlayabilir, onları bilinçlendirebilir, onları internette hem keyif alacakları hem de bilgi edinip kendilerini geliştirebilecekleri yapmaya yönlendirebilirsiniz.  

internet çocuklar için zararlı mı
Çocuklarda İnternet Kullanımı



11 Yaşından bu yana günlerinin yarısı internet başında geçmiş 32 yaşında, işinde gücünde, fazlasıyla sosyal bir kadın olarak çocuklarda internet kullanımı için "çok zararlı", "uzat tutun" gibi söylemlerde bulunamayacağım. Çünkü teknoloji ve internet sayesinde bir çok konuda kendimi geliştirip, mesleğimde da bu alanda başarılı oldum :) Sadece ve sadece çocuklar için internet kullanımına dikkat etmeniz gereken birkaç hususu gözden kaçırmayın yeter. Mesela bilgisayar ya da telefonlarınızda muhakkak şifre olsun ve çocuklarınız internet kullanacakları zaman şifreyi siz girin. Çocuklarda doğru internet kullanımı için, internet kullanıkları cihazın ekranı her zaman sizin görebileceğiniz şekilde olsun.  gezinmelerini istemediğiniz konulardaki siteler için zaten aile güvenlik programlarından kullanabilirsiniz.

Bunların dışında çocuklarınıza örnek olmayı deneyin. Çocuklarda internet kullanımı alışkanlıklarını kendilerine fayda sağlayabilecek şekilde yönlendirici olmayı deneyin. Mesela benim Miray isminde küçük bir yeğenim var. Henüz 11 yaşında ve internet meraklısı. Blog yazarken onu her zaman yanıma oturttum ve aslında yazı yazmanın, bildiklerini paylaşmanın ne kadar eğlenceli olduğunu anlattım. yazarken aynı zamanda araştırıp kendini geliştirebileceğini öğrendi. Artık internet  için bilgisayarı her açtığında bloğunu açıp gerekli ya da gereksiz yazılar yazmaya çalışıyor. Benim için ne yazdığının çok önemi yok sadece yazabilmek için araştırıyor olması bile benim için kafi. Bir gün iyi bir blogger olursa bu işten para kazanabileceğini bilmesi de ayrıca onu teşvik ediyor tabii.

Siz de çocuklarınıza interneti yasaklayacağınıza, çocuklarda internet kullanımı için onları doğru yönlendirin.

Miray'ın bloğunu görmek isterseniz buradan bakabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder