16 Şubat 2017 Perşembe

En Güzel Kadın Parfümleri - Chopard Casmir Edp


Çekici kadın parfümleri
Chopard Casmir Edp

Bu blogdaki paylaşımlarımın çoğu şimdiden eminim ki kadın parfümleri üzerine olacak. Kokuya aşırı duyarlı birisi olarak parfümlere olan tutkumu size anlatmaya kalksam, okumakta yorulabilirsiniz.

Kadınlar parfümlerinin  anlamı hemcinslerime göre temizlik, kimine göre çekicilik, kimine göre sıcaklık olabilir. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da zevkleri tartışmaya gerek yok. En güzel kadın parfümleri herkese göre elbette değişiklik gösterebilir ama ben neredeyse piyasadaki hemen her parfümü denemiş birisi olarak kendi favorilerimi sizinle paylaşacağım. Erkekler için de kadın parfümü konusunda zevkler değişebilir elbette ama en çok sevdikleri kokular kesinlikle daha yoğun, baharatlı ya da şekerli kokular oluyor. Bir erkek baharat notaları barındıran, özellikle tarçın, vanilya gibi kokular ile gerçek anlamda mest olabilir. En çekici kadın parfümleri için bir liste çıkaracak olsam, ( ki sonraki yazılarımda bolca bunlardan bahsedeceğimi şimdiden söylersem yanıltıcı olmaz ) bu listenin içine Chopard Casmir Edp'yi muhakkak koyarım. Hele Sonbahar'a girmişsek, ufaktan kış soğukları kendisini göstermeye başlamış ise Chopard Casmir kesinlikle tek başına içinizi ısıtabilecek bir kadın parfümüdür. Sadece sizin içinizi ısıtsa iyi, etrafınıza yaydığınız koku hemcinslerinizi sardığının iki katı kadar karşı cinsi etkisi altına alacaktır. Derin bir solukta koklayarak bağımlılık yapabileceğine şahit olabilirsiniz. Edp olması da cabası ki bu kokunun 24 saatten fazla üzerinizde kalmasını sağlar. Bu arada Edp ve Edt ayrımını bilmeyenleriniz için tek ve basit bir cümle ile özetleyeyim. Edp esans oranı fazla alkol oranı az, Edt de alkol oranı fazla esans oranı az parfümlerdir. yani Edp'ler daha ağır ve kalıcı Edt'ler daha hafif ve uçucu parfümlerdir. Edp'ler her zaman Edt'lere göre daha pahalı olacaktır. Bu küçük bilgiyi de aklınızın bir köşesine yazdıktan sonra Chopard Casmir'in neden en çekici kadın parfümlerinden biri olmasından bahsetmeye devam edebilirim. Tabii öncelikle notalarını da sizinle paylaşmazsam olmaz. 


Üst notaları:           Orta Notaları:        Alt Notaları:


Ahududu                 Tarçın                   Ylang-ylang

Şeftali                      Misk                     Vanilya
Üzüm                      Paçuli                   Misk
Kayısı                     Yasemin                Amber

Bu notalar da ne oluyor derseniz, parfümü ilk sıktığınız anda aldığınız koku üst notaları ki Chopard Casmir'i ilk sıktığınız anda çok ağır bulabilirsiniz. Orta notaları sıktıktan yarım saat sonra gibi düşünebilirsiniz ve esas mest eden koku burada ortaya çıkar. İlk aldığınız kokudan çok daha tatlı bir his yaratır. Alt nota ise üzerinden birkaç saat geçtikten sonra teninizde bıraktığı kokudur ki burada özellikle vanilya devreye giriyor ve sürekli kendinizi koklama içgüdüsü yaratıyor. Aslında en çekici kadın parfümlerinden birinin Chopard Casmir olmasını sağlayan orta ve alt notaları oluyor. Etrafına sıcak bir yaz akşamı esintisini yaymaya parfümü sıktıktan yaklaşık 1-2 saat sonra başlıyor. 

Çevrenize yaydığınız iç gıcıklayan bu sıcacık kokuyu duyan birçok kişi eminim ki kullandığınız parfümün ismini öğrenmek isteyecektir. Paylaşıp paylaşmamak size kalmış. Chopard Casmir'in en önemli özelliklerinden birisi de kolay bulunan, her yerde satılan bir parfüm olmaması. Kısacası kokunuz size özel olacak ve herkes gibi kokmayacaksınız. Ağır bir yapıya sahip olduğu için muhteşem bir kış  ve gece kokusu olarak kullanabilirsiniz. 


ben bu kokuyla yıllar önce Sevil Parfümeri'de alışveriş yaptığım bir sırada, satış temsilcisinin neredeyse tüm tester ürünleri denettiği bir erkek sayesinde tanıştım. Parfümün ismini asla bilmiyordu  ve İstiklal caddesinde yürürken yanından geçen bir kadından aldığını, kadifemsi, sıcak ve baharatlı bir koku olduğunu anlatıyordu. Kız arkadaşına hediye alacakmış ama asla bulamıyormuş hangi parfüm olduğunu. Satış temsilcisi kızın verdiği büyük çaba sonunda "işte bu!" diye nasıl sevindiğine şahit olup, merakımdan koklayıp parfümü satın almıştım. Hikayesi de böyle :) Ne kadar çekici bir kadın parfümü olduğuna siz karar verin. 


Fiyat olarak 100 ml boyutunda olanını minimum 180-200 TL civarında satın alabilirsiniz. Orijinal parfümlerde altını çizmek istediğim bir husus da aslında fiyat. Özellikle bu yıl parfümlere inanılmaz oranlarda zam yansıtıldı ve siz mağaza satışı 250-300 TL olan bir parfümü 50-100 liraya alamazsınız. Eğer bu fiyatlara satan bir yere denk gelirseniz oradan emin adımlarla uzaklaşmanızı tavsiye ederim. 500-600 Tl'lik parfümlerin 100 Tl civarında satışını yapan mağazalar gördüğümde gülüp geçiyorum sadece. Gerçek bir parfüm kullanmak istiyorsanız üzgünüm ama paranıza kıyacaksınız :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder