6 Şubat 2017 Pazartesi

Dolgun Saçlar İçin Doğal Yöntemler



İnce Telli ve Yağlı Saçlara Çözüm 

Saçlarınız ince telli, yağlı ve hacimsiz mi? O halde şuan tam da olmanız gereken yerde okumanız gereken yazıyı okuyorsunuz.  Bugün saçları ince telli, hacimsiz, genelde yağlı bir yapıya sahip olan kadınlar için saçlarınızı nasıl dolgun gösterebileceğinize dair ip uçlarını sizinle paylaşacağım. Kadınların büyük bir kısmının bir tülü çözüm bulamadığı sorunlardan birisi saçlarına hacim verememek. Sönük ve hacimsiz saçlara sahip olmak. Çeşit çeşit hacim verici şampuanlar dener ancak bir türlü sonuç alamazsınız. 
Tek istediğiniz çabuk yağlanmayan, sönmeyen ve havalı duran saçlar mı? Öyle ise bu yazıyı okuduktan sonra benim de kurtarıcım olan yöntemleri uygulamaya hemen başlamanızı tavsiye ederim. Saçınızı nasıl dolgun gösterirsiniz bir bakalım.


Öncelikle saçlarımızı ne sıklıkla yıkadığımız önemli. Her gün saçımızı yıkamak saç kökü yapımızın alışkanlığı haline gelir ve saçımız daha sık yağlanmaya başlar. Eğer abartılı şekilde yağlı bir saçınız yoksa saç yıkama sıklığınızı iki günde bire çevirmelisiniz. Şampuanlar bilinenin aksine saçın daha çabuk yağlanmasına ve sönmesine sebebiyet verir. İçeriklerindeki etken maddeler yüzünden saç köklerinize kadar inerek gerekli temizliği sağlayamazlar. Öncelikle saçınızı yıkarken önce sabunla, evet evet bildiğiniz eski usül, beyaz kalıp sabun ile bir kez köpürtün, tamamen duruladıktan sonra 2. köpürtme işlemi için şampuan uygulayabilirsiniz. Kremsiz şampuanlar tercih edin ve elinizden geldikçe saç kremi kullanmaktan kaçının. Saç temizliğini bu şekilde yapmakla bitmiyor tabii. 

Banyodan sonra saçınızı kuruturken muhakkak ters yönde kurutmalısınız. Başınızı öne eğerek kurutma makinesini ensenizden alnınız yönünde tutun  ve kurutma işlemini yaparken makineyi dalga şeklinde sallayarak kullanın. Saçınızı ters yönde kuruttuktan sonra saç diplerinize küçük krepeler atabilirsiniz. Saçınıza şeklini verdikten sonra görünen saç ayrımlarınızda derinin göründüğü kısımlara, saçınızın rengine uygun mat bir far uygulayabilirsiniz. Tüm bu işlemler sonunda saçınız emin olunki iki kat hacimli görünecektir. Bu uygulamalardan sonra sizin de dolgun saçlarınız olacak emin olun.

Tüm bunları uygularken saçınız için kimyasal maddeler kullanmamanız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Gayet doğal olan bu yöntemler ile hem sağlıklı, hem hacimli hem de temiz görünen, dolgun saçlara sahip olacaksınız. Eğer saçınız çok kuru görünürse haftada 1 kez saf zeytinyağı ve bal karışımından oluşan bir maske uygulayıp 30 dakika saçınızda bekletebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder