21 Şubat 2017 Salı

Sivilce Lekeleri İçin Maske Tarifi




Bugün size yine ana cilt sorunlarımızdan birisi olan sivilce lekelerine kesin çözüm sunan bir tarif vereceğim. Bu "sivilce izleri nasıl geçer" diye düşünüyorsanız ve bir tülü kurtulamıyorsanız kendi uyguladığım tariflerden birisni paylaşacağım sizinle. Sivilce oluşumuna meyilli bir cildiniz varsa öncelikle sivilceleerimizi patlatmamamız, en basit ifadeyle içerisinde barındırdıkları mikrobu cildin temiz yüzeyine sıçratmamamız gerekiyor. Yeni ya da iyileşmek üzere olan sivilceleri kurcalamak sonraki aşamalarda cildinizde kalıcı sivilce lekeleri oluşmasına sebebiyet veriyor. İlk adım olarak artık yeni çıkan sivilcelerimi asla sıkmayarak bu sürece başlıyoruz. Eğer sarı renkteki irritasyon görüntüsü sizi aşırı derecede rahatsız ediyorsa üzerine minik bir sivilce bandı yapıştırabilirsiniz ya da 1 aspirine 2-3 damla limon sıkarak cildinizde 10 dakika bekletmek suretiyle günde iki kez, bir nevi sivilce maskesi olan bu minik karışımı da sivilcelerinize doğrudan uygulayabilirsiniz. Çok daha kısa sürede sivilcenizin sarı görüntüsünün yok olduğunu göreceksiniz.


sivilce lekelerine kesin çözüm
Sivilceleri Sıkmıyoruz!!

Sivilce ve sivilce lekelerine kesin çözüm en başta temiz bir ciltten geçiyor. Bu yüzden doğru temizleyici ile her gün düzenli olarak cildinizi temizlemeli, en azından haftada bir kez gözeneklerinizi açacak buhar banyosu gibi işlemler yaptıktan sonra da bir temizleme maskesi uygulamalısınız. Bunun için de ilerleyen günlerde sizinle bir tarif paylaşacağım ancak o zaman kadar aciliyetiniz varsa Nivea'nın tek kullanımlık yüz temizleme maskesini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Yüz yıkama jeli için de ben de şimdiye kadar en iyi etkiyi yaratmış olan, daha önce etkilerini sizinle paylaştığım, The Body Shop Tea Tree Yüz Temizleme Jeli' ni kullanabilirsiniz detaylarını buradan okuyabilirsiniz. Peki sivilce lekeleri nasıl geçer?

Bu yazımda paylaşacağım sivilce lekeleri için maske'yi ben haftada 1 ya da 10 günde 1 kez uyguluyorum. Sivilce lekelerine kesin çözüm sunan ve sonuçlarına bayılacağınız bu sivilce maskesi'nin malzemeleri;

-2 yemek kaşığı yeşil kil 
Sivilce lekelerine kesin çözüm
Sivilce Maskesi
-1 adet Redoxon C kapsülü
-5-6 damla limon suyu
-2-3 yemek kaşığı doğal gül suyu
-1-2 damla kayısı yağı

Kil ve diğer malzemeleri kapta kremsi bir çamur kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Sivilce lekeleri için maske tarifmiz hazırsa, göz çevremize gelmeyecek şeklilde yüzümüze uyguluyoruz. İnce bir tabaka halinde sürmeye dikkat etmelisiniz. Yaklaşık 10 dakikada maske yüzünüzde tamamen kuruyacak. Kurumazsa eğer kalın sürmüş olabilirsiniz olabilirsiniz. Bu sivilce maskesi 10 dakikadan fazla yüzünüzde tutmayın. Sonrasında ılık su ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Sivilce lekeleri için maske yüzünüzdeyken mimiklerinizi kullanmamanız gerekiyor. Mümkünse konuşmayın :) Cildinizi güzelce durulayıp kuruttuktan sonra ya daha önce tarifini sizinle paylaştığım mucizevi kırışıklık kremini nemlendirici olarak uygulayabilir ya da en kötü ihtimalle nemlendirici olarak Bepantol Cilt Bakım Kremi ile de cildinizi nemlendirebilirsiniz. Kırışıklık kremi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu maskeyi ve hatta cildiniz ile alakalı tüm bakımları (sabahları yüzünüzü temizleyip gündüz nemlendiricinizi sürmek hariç) gece yatmadan önce uygulamanızı öneririm. Çünkü cilt hücreleri aktif olarak uyku halindeyken çalışır ve uyguladığınız tüm bakımlardan alabileceğinin en iyisini cilt geceleri alır ;)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder