18 Şubat 2017 Cumartesi

1 Ayda Kilo Verdiren Diyet Programı


zayıflama yöntemleri
Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri
Fazla kilo biz kadınların temel sorunlarından birisi. Özellikle yaş 30'u geçince metabolizmanın sağlıklı kilo verme yöntemlerinden biri olan kesin kilo verdiren diyet programımızı sizinle paylaşacağım. 
yavaşlamasıyla fazla kilolarımızdan kurtulmak bir hayli zorlaşıyor. Bugün ben ve birkaç arkadaşımın daha önce uyguladığı

Elbette obezite gibi sağlık sorunları yaşayanlar diyetisyen kontrolünde zayıflama yöntemlerine başvurmalılar. Ancak sizinle paylaşacağım kesin kilo verdiren diyet programı bölgesel fazla kiloları olan, bölgesel zayıflama yöntemleri arayan ve 5-10 kilo fazlası olan kadınlar için  biçilmiş kaftan olacak. Üstelik bu zayıflama yönteminde Şeyda Coşkun diyeti, Dukan diyeti, İsveç diyeti gibi diyet listelerinde maddi olarak sizi zorlayacak ürünler yok. Bazı diyet listelerine göz attığımda maddi değerlerini bir kenara bırakın listedeki ürünleri bulmak için market market dolaşmak gerektiğini görüyorum. İnanın fazla kilolarından kurtulma konusunda iradesine güvenen ve sağlıklı kilo vererek zayıflamak isteyen  her kadın eğer kilo almasını tetikleyen bir sağlık problemi yoksa, vereceğim zayıflama yöntemleri ile kısa zamanda (mesela yaza kadar) bu kilolardan kurtulacak. 

Öncelikle durağan bir hayatınız varsa buna biraz hareket katmanız gerekiyor. Her kadın spor salonuna gidecek vakit ya da imkanı bulamayabilir ama günde minimum 30 dk. sürecek olan tempolu bir yürüyüş bu sorunu çözecektir. Bugünün teknolojisi sayesinde telefonunuza indireceğiniz bir uygulama bile bu konuda size yardımcı olabilir ve sizi hırslandırabilir. Adım ölçer gibi uygulamaları indirerek işe başlayabilirsiniz. Gün içerisinde ne kadar yürüdüğünüzü ve bunun karşılığında kaç kalori harcadığınızı gördükçe hevesiniz artacak ve yürüyüş yapmak alışkanlığınız haline gelecektir. Evet hareket ve spor en sağlıklı zayıflama yöntemlerinden birisidir. 

Henüz kesin kilo verdiren diyet programını nasıl uygulayacağınızı tam olarak anlatmaya başlamadığımın farkındayım :) O halde işe hemen bir şişe elma sirkesi, bir kutu light süt ve bir paket de Ülker  K Flesk Klasik edinmekle başlayabilirsiniz. Şunu belirtmeliyim ki bu programda her gün için ayrı bir liste bulmayacaksınız. Şunu ye bunu yeme gibi kısıtlamalarınız da olmayacak çikolata, tatlı gibi gıda maddeleri hariç.

Sağlıklı kilo vererek zayıflamaya hazırsanız her sabah uyandığınızda 1 su bardağı ılık suyun içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesini ekleyerek bu karışımı içmelisiniz. Sindiriminizi kolaylaştıracak, yağ yakmanızı hızlandıracaktır. Akabinde kahvaltınızı hazırlayabilirsiniz. Kahvaltıda daha çok beyaz peynir, zeytinin yanında salatalık, domates, yeşil biber, maydanoz gibi sebzeleri bolca tüketmelisiniz ve elinizden geliyorsa hiç ekmek tüketmemelisiniz. Eğer ekmeksiz kahvaltı yapamam diyenlerdenseniz 1 dilim kepekli ekmek ile bu açığı doldurmanızı ama asla beyaz ekmek tüketmemenizi öneriyorum. Bunun dışında 1 dilim salam, biraz ceviz gibi yan besin maddeleri hatta 1 haşlanmış yumurta da tüketebilirsiniz. iyi bir kahvaltı yaptıktan yarım saat sonra 1 fincan filtre kahve içmelisiniz. Kesinlikle şekersiz olmalı. Bu sizin yine metabolizmanızın hızlanmasına yol açacaktır. Ancak filtre kahve yerine katiyen  nescafe gibi kimyasallar içeren kahvelerden tüketmeyin. Filtre kahveyi bulamıyorsanız belki 1 fincan sade Türk Kahvesi olabilir. Üzerine büyük bardak su içmeyi de ihmal etmeyelim. 

Kesin kilo verdiren diyet programını uygularken beyaz unu ve şekeri unutun bunu tekrar hatırlatma gereği duyuyorum nedense çünkü kilo vermeye çalışırken yapılan en büyük hatalardan birisi ekmek, makarna, hamur işleri ve tatlı tüketmeye devam etmek oluyor. Canınız çok tatlı çekerse iki gün ara ile bir parça bitter çikolata tüketebilirsiniz. Öğünleriniz arasında muhakkak minik atıştırmalar yapın. Bunlar ne olabilir? Mesela birkaç parça ceviz ya da kuru kayısı, kuru erik, 1 adet yeşil elma ya da 1 adet salatalık olabilir. Sağlıklı kilo verme ve zayıflama yöntemlerinin en temel kurallarından birisi midenizi boş bırakmamanızdır. Yani kilo vermek için ölüm orucuna girmenize gerek yok. Şöyle düşünün; eğer uzun süre aç kalmak kilo verdiren bir diyet şekli olsaydı ramazan ayında bolca kilo verirdik. :) Aksine çoğumuz bu ayda kilo alıyoruz. 

Öğlen yemeklerinizi 14:00 - 15:00 arasına denk getirmeye çalışın. Birkaç kez zorluk yaşayabilirsiniz ama vücudunuz alıştığında artık o saatlere kadar açlık hissetmeyeceksiniz. Öğlen yemeğini geç yemek akşamları fazla acıkmamanızı sağlayacak ki en önemli zayıflama yöntemlerinden birisi akşamları yemek yememektir. Korkmayın hemen akşamları tamamen aç kalmayacaksınız. Öğlen yemeğinde nasıl beslenmeniz gerektiğine gelirsek, herhangi bir çorbadan, fazla yağlı ve unlu olmaması koşulu ile yarım kase içebilirsiniz. Ana yemek olarak ızgara tavuk, balık ya da et olabilir, yanında muhakkak bol limonlu, elma sirkeli ve yağsız bir yeşillik salatası olmalı. Eğer proteini etten alacak gücüm yok diyorsanız da bahsettiğim bol yeşillik içeren salatanıza biraz beyaz peynir, bir de haşlanmış yumurta doğrayın ve ana yemek olarak bunu tüketin. Sağlıklı kilo vermek esas amacımız olduğu için proteini tamamen hayatımızdan çıkartmamamız gerekiyor çünkü. 

Bu arada gün içerisinde hareketlerinizi kısıtlamayın, elinizden geliyorsa metabolizmanızı hızlandıracak birkaç egzersiz yapın. Yani kızlar özellikle ev hanımıysanız, nasılsa diyet yapıyorum diye yan gelip yatmayın sakın. Ara öğünlerdeki ceviz, kuru meyve vs tüketimini hatırlatmama gerek yok sanırım!

Geldik akşam yemeğine :) Efendim akşam 20:00' den sonra asla yemek yemeyin demeyeceğim size ancak akşam öğününüzü uyumadan en az 1 saat önce yemiş olmalısınız. Keza akşam öğününüz uzun bir süre sadece light süt ile karıştırılmış 1 kase K Fleks'ten başka bir şey olmayacak. Evet ısrarla, en az 1-2 ay akşamları sadece orta boy bir kase K Fleks ile besleneceksiniz. Kesin kilo verdiren diyet programının en önemli özelliği bu olacak. Sakın bu konuda aman ne olacak ya K Fleks yerine 1 tabak sıcak yemek yiyeyim demeyin! 

Bir dipnot olarak sunu söyleyeceğim. Gün içerisinde ihtiyacınız olan kadar su tüketmeye özen gösterin ve istediğiniz zaman istediğiniz kadar salatalık yeme özgürlüğüne sahipsiniz. Akşam yemeğinizden sonra, hatta uyumadan hemen öncesi de dahil olmak üzere salatalık serbest arkadaşlar. Artık kesin kilo verdiren diyet programımızla sağlıklı kilo vermeye hazırsınız. Bu zayıflama yöntemi ile yaza bomba gibi bir vücutla ve istediğiniz kiloda girebilirsiniz. Tabii istediğiniz kiloyu verdikten sonra eski yeme alışkanlıklarınıza geri dönmeyeceksiniz. Sadece akşamları K Fleks yemeyi bırakabilirsiniz ancak bu onun yerine soslu ve yağlı bir makarna yiyebileceğiniz anlamına gelmiyor. Daha fazla açıklamama gerek yok sanırım :) Hazırsak başlayalım! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder